لطفا به ادامه مطلب بروید
زبان فارسی
ترسناک ترین قسمت ادبیات برای خودم!چه این قسمت را دوست داشته باشید چه دوست نداشته باشید 5تا6 سوال ادبیات مربوط به همین قسمت است و این یعنی حداقل 20 درصد ادبیات که به راحتی نمی توان از آن گذشت!متاسفانه یا خوشبختانه سیستم طرح سوال از زبان فارسی عوض شده است!یعنی چه؟یعنی این که اگر به سوالات سال های پیش نگاه کنید می بینید که سوالات زبان فارسی فقط از چند مبحث محدود طرح شده اند(مثل شمارش تکواژ یا ساختمان واژه و...) ولی اگر به سوالات دو سال اخیر نگاه کنید می بینید که طراح کنکور مطالب جدیدی را مورد پرسش قرار داده است(مثلا آمده است از بیاموزیم ها سوال طرح کرده است در حالی که تا پیش از این سابقه نداشت)طراح کنکور شاید می خواهد کاری کند که شما به تمام مباحث کتاب زبان فارسی تسلط داشته باشید نه فقط به چند مبحث خاص!فلسفه وجودی کتاب پنج بحث زبان فارسی نشر الگو هم همین است!(چه جمله فلسفی گفتم!!)یعنی طراح کنکور در سال های دور! از برخی مباحث بیشتر سوال طرح می کرد ولی در دو سال اخیر طراح اندکی از مباحث قبلی فراتر رفته است و سوالات جدیدی را رو کرده! که حتی بعضی هاشون مثل آب خوردن هستند البته اگه خود کتاب زبان فارسی رو خوب خورده باشید!ببخشید خونده باشید!!اگر به سوال 15 تجربی 93 نگاهی بیاندازید می فهمید چی میگم!بگذریم!
بهترین کتاب برای آموختن و لذت بردن از زبان فارسی کتاب زبان فارسی نشر دریافت(هامون سبطی)است.هر چند این کتاب بسیار کامل و جامع است ولی یک بدی بزرگ دارد! "وقت گیر است"پس اگر سال سومی هستید و یا در تابستان به سر می برید بهترین انتخاب ، همین کتاب است.بعید میدونم کسی با شیمی های مبتکران آشنایی نداشته باشه!آقای بازرگانی در شیمی مبتکران طوری شیمی را آموزش داده که همه شیرفهم می شوند!حالا همان کار را آقای سبطی در کتاب های ادبیات نشر دریافت انجام داده و واقعا ادبیات رو مثل هلو! شیرین کرده!!برای تست بخش زبان فارسی ادبیات موضوعی گاج رو بهتر از بقیه میدونم.البته نظرات متفاوته و شاید شما با نظر من موافق نباشید!در مورد 5 مبحث زبان فارسی نشر الگو همین بس که چندان آموزش درست و حسابی نداره!البته برای مرور مطالب خوبه!در مورد بقیه منابع زبان فارسی در بخش منابع به اندازه کافی صحبت کردم.اگه دوست داشتید به اون پست مراجعه کنید.
با خودم گفتم بذار یه یادی هم از جناب مولوی بکنیم!
لغت و املا
5 سوال ادبیات رو شاخشه!3تا سوال از معنی واژه و 2 سوال از املا این قسمت رو تشکیل می دهند!اول از همه به املا می پردازیم!چیزی که از دوران دبستان با آن آشنایی داریم.سوالات املای کنکور بیشتر از هم آواها مطرح می شوند مثل هایل و حایل.املای کنکور مثل املای دوران دبستان نیست که یک شبه بشه تمومش کرد!بلکه نیاز به مطالعه مستمر و پیوسته داره تا کاملا جا بیافته.بهترین زمان برای خواندن املا بعد از عیده.البته نه این که نشه قبل از عید املا خوند بلکه منظورم اینه که املا رو بهتره بعد از عید خوند.بهترین کتاب برای مطالعه املا ، لغت و املای نشر دریافت است.البته چون این کتاب درس به درس نیست نمیشه اون رو همراه با آزمون ها خوند.برای آزمون ها کتاب لغت واملای نشر الگو کتاب خیلی خوبیه.پس برای طول سال لغت و املای نشر الگو و بعد از عید لغت واملای نشر دریافت رو مطالعه کنید تا با یاری خدا بتونید به مه سوالات املا پاسخ بدید.آفاردئون املای انتشارات فار هم کتاب خیلی توپیه و بعد از خوندن املای نشر دریافت، پیشنهاد می کنم این کتاب رو هم بخونید.برای مرور، کتاب خیلی خوبیه!
حالا می رویم به سراغ معنی واژه.تقریبا همه میدونند که باید لغات انتهای کتاب های درس رو حفظ کنند.طراح کنکور هم از این موضوع کاملا آگاهی داره و به خاطر همین گاهی اوقات از لغاتی سوال طرح می کنه که در متن خود کتاب درسی هستن ولی خبری ازشون توی لغات انتهای کتاب درسی نیست.اگر به سوالات تجربی خارج 93 نگاهی بکنید با لغت " گرزه" رو به رو خواهید شد که در واژه نامه انتهای کتاب درسی بهش اشاره نشده ولی در متن کتاب درسی هستش!در ضمن تازگی ها طراح کنکور به لغات موجود در کتاب زبان فارسی علاقه زیادی پیدا کرده!
پس باید هم لغات انتهای کتاب درسی و هم لغات مهم موجود در متن درسها که در لغات انتهای کتاب خبری ازشون نیست رو حفظ باشید.این لغات رو ادبیات موضوعی گاج در بخش جداگانه ای آورده و حفظ کردنشون رو راحت تر کرده.هم چنین می تونید از همون لغت و املای الگو هم استفاده بکنید.
نسبت به جناب مولانا ما ارادت ویژه ای داریم!
تاریخ ادبیات
چه بخواهید چه نخواهید 3 تست یعنی 12 درصد ادبیات شما رو همین بخش به خودش اختصاص داده.تاریخ ادبیات یه خوبی داره یه بدی!اول بدیش رو میگم تا بعدش با گفتن خوبیش شیرین کامتون بکنم!بدی تاریخ ادبیات اینه که مطالب حفظی اون خیلی خیلی زیاده!باید کلی نویسنده و شاعر با آثارشون حفظ کنید که عملا به هیچ دردی هم نمی خوره!تنها کاربردش سر جلسه کنکوره!حالا بریم سر خوبی تاریخ ادبیات.خوبی تاریخ ادبیات اینه که اگه همه اش رو حفظ کنید بدون شک می تونید به تمام سوالاتش جواب بدید.بذارید یه مثال بزنم!شما یک هفته می گیرید لگاریتم تمرین می کنید و اوستای لگاریتم میشید!حالا قبول دارید بعد از یک هفته تمرین ، طراح کنکور میتونه سوالی سخت از لگاریتم طرح بکنه که شما نتونید حل کنید؟! تاریخ ادبیات این جوری نیست!یعنی اگه همه اش رو با دقت خوندید حتما میتونید به سوالش جواب بدید.
حالا چه جوری تاریخ ادبیات بخونیم؟
کتاب هایی مثل تاریخ ادبیات نشر الگو و تاریخ ادبیات تخته سیاه اومدند تاریخ ادبیات رو به شکل تصاویر کارتونی درآوردند.از بین این دو کتاب تاریخ ادبیات نشر الگو تصاویر بیشتری داره و خودم بیشتر قبولش دارم! ولی در نهایت هر کدوم رو دوست داشتید بخونید!اگر هم خواستید میتونید تاریخ ادبیات لقمه مهروماه رو بگیرید که کتاب خیلی توپیه!راستش روش خودم برای خوندن تاریخ ادبیات این بود که اول از روی نشر الگو تصاویر رو نگاه می کردم و سعی می کردم تصاویر رو با همه جزئیات بفرستم تو ذهنم!بعدش از روی تاریخ ادبیات مهروماه میخوندم.به هر حال هر کس یه روش خاص خودش رو داره و شما شاید اصلا با روش من حال نکنید و یه روش دیگه ای رو پیش بگیرید.انتخاب با خودتون!
و حالا می رسیم به یک نکته خیلی مهم!اگر سطح ادبیاتتون بسیار پایینه میتونید کلاس برید یا از دی وی دی ادبیات آفبا استفاده کنید که هزینه اش از کلاس رفتن هم خیلی کمتره.مدرس ادبیات افبا ، جناب آقای شاهین شاهین زاد هستند که خیلی ها ایشون رو یکی از بهترین مدرسین ادبیات می شمرند.به خصوص اگه در بخش زبان فارسی مشکلات بسیاری دارید با دیدن این دی وی دی ها به احتمال زیاد مشکلاتتان تا حد زیادی برطرف خواهد شد.البته ناگفته نماند که دیدن این دی وی دی ها شما رو از تست زدن بی نیاز نمی کنه!بلکه باید بعد از دیدن ان ها تست زدن رو شروع کنید.نحوه تست زدن ادبیات رو در پست های قبلی گفته بودم.
خب!بالاخره بررسی درس شیرین ادبیات! با یاری خدا به پایان رسید.انشاالله که تونسته باشم گرهی هر چند یک گره کوچک از زندگی یک دانش آموز کنکوری باز کرده باشم.در گلوبین نهایت سعی و تلاشم بر این بوده که همه چیز عالی و توپ باشه!منتظر بررسی درس جذاب عربی! باشید!
در ضمن اگر جایی از مطالب براتون نامفهوم بود حتما در بخش نظرات بگید تا بیشتر توضیح بدم.
با گلوبین همیشه پیشرو باشید!